Top 5 Παιχνίδια στο Chernobyl

Τα παιχνίδια που όλοι αγαπάμε, με μία μικρή δόση ραδιενέργειας κάπου στη μέση.

0

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl και η γειτονική πόλη, Pripyat στη σημερινή Ουκρανία έχουν αποτελέσει «πλατό» για πολλά παιχνίδια ανά τα έτη, μετά το ατύχημα του 1986.

5. S.T.A.L.K.E.R. (Σειρά)

Τα παιχνίδια της σειράς S.T.A.L.K.E.R. διαδραματίζονται στη ζώνη εξωγηινοποίησης(Zone of Alienation), δηλαδή στην περιοχή που απλώνεται η ακτίνα απαγόρευσης πρόσβασης στον πυρηνικό αντιδραστήρα και τα κτήρια του συμπλέγματος, μετά το ατύχημα. Ο χαρακτήρας των παιχνιδιών αντιμετωπίζει μεταλλαγμένους εχθρούς, σε μία ημι-φανταστική απεικόνιση της πραγματικότητας, συνήθως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δηλαδή κακοκαιρία με βροχές και συννεφιά, κάνοντας την εμπειρία ακόμη πιο τρομακτική. Αποτελεί σειρά Open World, ενώ το παιχνίδι Call of Pripyat είναι ένα από τα πρώτα που χρησιμοποίησε την τεχνολογία του DirectX 11, το 2010, όταν και κυκλοφόρησε. Σημαντικό να αναφερθεί πως η απεικόνιση τόσο του περιβάλλοντος, όσο και του πυρηνικού σταθμού είναι άκρως ρεαλιστική και περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες. Πλέον η σειρά αποτελεί θρύλο, περίπου όπως το Half-Life. Το συνιστούμε.

4: Counter Strike: Global Offensive

-Ώπα, που;

-Εδώ. Λίγοι παρατηρούν την ομοιότητα μεταξύ της πίστας Cache και του πυρηνικού σταθμού στο Chernobyl. Από το T Spawn εντοπίζεται πίσω και δεξιά του χαρακτήρα το κτήριο του αντιδραστήρα, με τον χαρακτηριστικό πύργο ψύξης του αντιδραστήρα 4, ο οποίος παραμένει όρθιος μέχρι και σήμερα. Οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές, αλλά το περιβάλλον περιέχει πιο ζωντανά χρώματα, ώστε να φαίνεται πιο ευχάριστο στον παίκτη, και είναι λογικό. Ο ίδιος ο χάρτης είναι μάλλον εντελώς φανταστικός και δεν έχει καμία ομοιότητα με τον πυρηνικό σταθμό ή τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υλικών. Αποτελεί το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη βάση παικτών με αναφορές στο πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl, ενώ η πίστα/χάρτης Cache αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλή χάρτη του παιχνιδιού.

3: Metro (Σειρά)

Η σειρά παιχνιδιών αν και δεν διαδραματίζεται στην περιοχή του Chernobyl, αλλά στην μετα-αποκαλυπτική Ρωσία, και συγκεκριμένα, κυρίως στο Μετρό της Μόσχας, όπου οι εναπομείναντες επιζώντες του πυρηνικού πολέμου ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, προκειμένου να προστατευτούν από τη ραδιενέργεια του περιβάλλοντος, μας δίνει μία άριστη απεικόνιση της ζωής σε συνθήκες πυρηνικού ολέθρου ή…ενός worst case scenario ενός πυρηνικού ατυχήματος. Τα παιχνίδια δανείζονται ιστορικά στοιχεία, όπως τα πολιτικά κινήματα του Κομμουνισμού και του ναζισμού, σε ένα περιβάλλον σκοτεινό, μουντό, με άπειρους τρομακτικούς μεταλλαγμένους εχθρούς για να αντιμετωπίσει ο Artyom, ο πρωταγωνιστής της σειράς. Δε μπορούμε να εξηγήσουμε το πόσο καλά αναπαρίσταται η καταστροφή και ο όλεθρος που έχει υποστεί το περιβάλλον και ο πλανήτης. Αποτελεί άκρως ενδιαφέρουσα σειρά, και για όποιον ενδιαφέρεται για όλα αυτά, μία σίγουρη αγορά.

2: Survivarium

Αποτελεί ένα Free to Play Multiplayer Survival παιχνίδι που κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα(2015), ενώ βρίσκεται ακόμα σε στάδιο Early Access. Θεωρούμε πως είναι ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια με το συγκεκριμένο σενάριο, έχει πολύ προσεγμένα γραφικά στοιχεία, και ένα μεγάλο «συν» για εμάς είναι ο Free to Play χαρακτήρας του. Περιέχει πολλά αξιοθέατα της περιοχής, όπως το ίδιο το πυρηνικό εργοστάσιο, περιοχές εμπνευσμένες από τις σοβιετικές εγκαταστάσεις στέγασης του Pripyat, αλλά και το ραντάρ του Chernobyl, τo Duga, γνωστό και ως «Ο ρώσικος τρυποκάρυδος»(Russian Woodpecker), λόγω των παρεμβολών που προκαλούσε σε ερασιτεχνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Από την άλλη, το παιχνίδι έχει δεχτεί μικτές κριτικές, λόγω των πολλών microtransactions που περιέχει, ενώ υπάρχουν προβλήματα σε μερικά συστήματα σχετικά με την απόδοσή του. Όπως και να έχει, όντως Free to Play, αξίζει μία ματιά.

1: Call of Duty Modern Warfare 1/2

Δεν πρόκειται να εκπλαγεί κανένας με αυτή την επιλογή ως το νούμερο ένα παιχνίδι στο Chernobyl, πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε τις πιο διάσημες πίστες των δύο παιχνιδιών, αλλά και την Spec-Ops αποστολή στο Modern Warfare 2. Το περιβάλλον είναι σκοτεινό, ενώ η εγκατάλειψη εμφανέστατη, με παρατημένα τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα στην περιοχή δράσης. Ο ανώτερος αξιωματικός John Price, που αναφέρει μερικές φορές στον παίκτη να προσέχει για θύλακες ραδιενέργειας κάνει το περιβάλλον ακόμη πιο ενδιαφέρον και μυστικιστικό. Και οι δύο αποστολές αποτελούν τις αγαπημένες μας της σειράς παιχνιδιών, με ζυγισμένες σκηνές μάχης, αποφυγής εχθρών και σκόπευσης σε μακρινές αποστάσεις, ενώ περιτριγυρίζεσαι από επίλεκτες μονάδες ελεύθερων σκοπευτών με Ghillie Suits, δηλαδή στολές καμουφλάζ σε κλίματα στέπας, όπως είναι και στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Λευκορωσίας, κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Chernobyl.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ