Όσα πρέπει να ξέρεις για το Xbox One X

Xbox One X

0

Το Xbox One X αποτελεί μία απόπειρα της Microsoft να δημιουργήσει μία νέα κονσόλα, συμβατή με όλα τα περιφερειακά συστήματα και παιχνίδια του αρχικού Xbox One, αλλά ικανή να παίξει παιχνίδια σε αναλύσεις μέχρι 4Κ, κάτι για το οποίο και οι δύο κονσόλες νέας γενιάς δέχτηκαν σφοδρή κριτική όταν κυκλοφόρησαν.

Η Microsoft λοιπόν θα κυκλοφορήσει την πρώτη κονσόλα που θα είναι ικανή να τρέξει παιχνίδια σε ανάλυση 4Κ στα 60 FPS, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται. Με τιμή που αναμένεται στη χώρα μας να ανέρχεται στα 500€, ανταγωνίζεται επάξια κάθε σημερινό υπολογιστή για αυτή τη χρήση. Για να το θέσουμε απλούστερα, είναι σχεδόν αδύνατο για τα σημερινά δεδομένα να χτιστεί υπολογιστής σε αυτή την τιμή που να υποστηρίζει αξιόπιστα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο(FPS) σε 4Κ(3840 × 2160) ανάλυση.

Το μεγαλύτερο υπολογιστικό άλμα στην κονσόλα είναι ο οχταπύρηνος επεξεργαστής της AMD με χρονισμό 2.3 Ghz ανά πυρήνα. Συγκριτικά, το Xbox One είχε επεξεργαστή οχτώ πυρήνων επίσης, αλλά με χρονισμό στα 1.75 Ghz. Το μεγάλο πρόβλημα ανακύπτει στο γεγονός ότι λόγω του μικρού μεγέθους μίας κονσόλας, όλα τα συστήματα συμπιέζονται σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμότητα που παράγεται, κάτι που περιορίζει είτε την απόδοση του συστήματος, είτε αυξάνει το μέγεθός του για την ενσωμάτωση ψυκτικών λύσεων.

Στον τομέα των γραφικών μάλλον μας εντυπωσιάζει, με Custom τσιπάκι με 40 πυρήνες χρονισμένους στα 1172 Mhz, που μπορούν να αποδώσουν 6 TeraFlops, γεγονός που την «κοντράρει» με την GTX 1070 σε υπολογιστική δύναμη, καθόλου άσχημα. Αν και οι PC Gamers θα τη χαρακτήριζαν μέτρια, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι κονσόλες, εφόσον είναι αποκλειστικά επικεντρωμένες στο Gaming, χρησιμοποιούν όλα τους τα μέρη με πιο αποδοτικό τρόπο από ένα υπολογιστή, και έτσι, με την ίδια υπολογιστική ισχύ αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Η Microsoft άλλωστε στην παρουσίασή της μας έδειξε το Forza Motosport σε ανάλυση 4Κ σε 60 FPS, πράγμα ήδη εντυπωσιακό, ακόμη και για ένα υπολογιστή.

Εν κατακλείδι, η νέα κονσόλα της Microsoft, Xbox One X αποτελεί την πλέον ισχυρή επιλογή για κάποιον που σκέφτεται να αγοράσει ένα μηχάνημα ικανό να τρέξει 4Κ αναλύσεις με μηδαμινό κόστος, σε σχέση με ένα αντίστοιχα ικανό υπολογιστή. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά την περιμένουμε το Νοέμβριο, και είναι διαθέσιμη προς προπαραγγελία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα παιχνίδια και τα περιφερειακά του Xbox One είναι επίσης συμβατά και με το Scorpio.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤουαλέτα που φορτίζει…κινητά
Επόμενο άρθροSteam Sales: Οι καλύτερες προσφορές
Ο Μάνος είναι φοιτητής Κοινωνικής Διοίκησης και ασχολείται με παιχνίδια, τεχνολογία, προγραμματισμό, νέα. Στον ελεύθερό του χρόνο αθλείται, πηγαίνει ταξίδια ή εκπαιδεύει ερασιτεχνικά το Γερμανικό Ποιμενικό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ